mbX genomineerd voor Cobouw Awards

mbX is genomineerd voor de Cobouw Awards in de categorie ‘beste product’. Met haar flexibele mal techniek, toegepast op het project Mall of the Netherlands in Leidschendam, is mbx een van de drie trotse genomineerde.

Flexibele mal

De flexibele mal is een innovatieve techniek om complexe vormen van beton te produceren zonder dat er iedere keer een nieuwe mal benodigd is. De complexe geometrische vorm wordt op 2 manieren geproduceerd.

  1. Door middel van onze adaptieve flexibele mal. Hierbij wordt het beton horizontaal op de mal gegoten en pas later in de gewenste geometrie gevormd.

  2. Bij de meest complexe elementen maken wij gebruik van gefreesde mallen. Hierbij maken wij gebruik van een script (parametrisch modelleren) om elementen te bundelen in categorieën waardoor het mogelijk is uit één type mal/blok meerdere type elementen te frezen. Voordeel is een grote besparing in materialen en kosten.

Deze technieken resulteren in substantieel minder malkosten, minder materiaalverbruik en een zeer efficiënte productie.

Mall of the Netherlands

De techniek is toegepast in het project Mall of the Netherlands. Het nieuwe overdekte winkelcentrum in Leidschendam. Centraal staat het op een slimme en efficiënte manier produceren van de complexe elementen. Door het 3D-ontwerp om te zetten naar een parametrisch model is het mogelijk om de meest efficiënte productiemethode te bepalen. Hierin worden alle beschikbare data en relaties meegenomen. Een groot deel van dit project bestaat uit unieke elementen. Zonder de huidige stand van de digitale techniek was het ontwerp van Mall of the Netherlands niet uitvoerbaar geweest.

Stem op mbX!

Wij zijn super trots op ons product en de nominatie. Help ons aan de overwinning door jouw stem uit te brengen. Stem hier.